Artiklar |

Brytning av kalksten med rotationfräs

rotationsfräs d30 som skär i röd sand

Grävnings- och massbrytningsprojekt står inför en rad unika utmaningar, där varje yta kräver skräddarsydda lösningar. De olika egenskaperna hos ytan dikterar valet av rotationsfräs, och det blir tydligt i situationer som involverar skärning och borttagning av kalksten. 

Tekniskt sett är kalksten en sedimentär bergart som huvudsakligen består av kalciumkarbonat och är känd för sin varierande hårdhet beroende på dess former. I lokala tillämpningar är kalkstenen ofta exceptionellt hård, vilket kräver robusta grävmaskiner och stora rotationsfräsar för att garantera stabilitet och effektivitet. 

Rotationsfräs G40 i lera

En extra utmaning med kalksten är dess frekventa förekomst i grunt vatten. Detta kräver en rotationsfräs som inte bara kan hantera den hårda kalkstenen utan också fungera optimalt under vatten. Rocck zones rotationsfräsar och rotationsfräshuvuden är noga konstruerade för att möta dessa specifika krav och kan garantera effektiv prestanda i både färsk- och saltvatten. Vid behov kan skräddarsydda lösningar erbjudas för extraordinära utrustningsapplikationer. 

 

Roch wheel utmärker sig som mångsidiga maskiner som förenklar hela processen med borrning och skärning. Deras imponerande kraft och antalet bits gör dem till högeffektiva alternativ. 

 

Skalning, den avslutande fasen i borr- eller sprängprojekt, kräver precision och jämnhet. Våra rotationsfräs erbjuder en vibrationsfri bearbetning som avslutar jobbet utan att störa grunden eller skapa mikrosprickor, vilket resulterar i en jämn och hållbar vägg.

Förståelsen av de unika utmaningarna som kalksten kan medföra i grävningsprojekt är central, och våra rotationsfräsar har visat sig oumbärliga i högproduktiva underjordiska kalkstensbrott över hela Förenta staterna samt vid skalning i underjordiska lagringsanläggningar. Rockwheel har också framgångsrikt använts vid borttagning av kalksten i undervattensapplikationer. 

 

Vårt omfattande utbud av rotationsfräsar inkluderar kraftfulla tillbehör som är kompatibla med stora grävmaskiner och minimerar studsande effekter. Om ditt nästa projekt innebär borttagning av kalksten, utforska Rockwheel rotationsfräsutbudet för att hitta den optimala attachmenten för att slutföra uppgiften. Vi ser fram emot att stödja dig genom hela processen och tillhandahålla de nödvändiga verktygen för att tackla dina specifika utmaningar.