Artiklar |

Vilka fördelar ger egen sållad jord?

Om du har arbetat som trädgårdsmästare eller bonde under en tid har du säkert hört talesättet “En vacker trädgård inleds med utmärkt jord!”. Kvalitativ jord möjliggör en hållbar tillväxt för växter, grönsaker, frukter och även gräsmattor. Men inköp av jord kan vara besvärligt. Ibland innehåller påsar med jord kemikalier och gödselmedel som kan vara skadliga för dig och din familj om du odlar ätbara grödor som frukter och grönsaker. Att hitta ekologisk jord kan dock vara kostsamt. Därför erbjuder vi på Dirox små sorteringsverk, perfekt för att sålla matjord på eran gård.

Genom att sortera din egen matjord vet du att den kommer från din egen trädgård eller mark. Då kan du med ett sorteringsverk avlägsna föroreningar som hindrar viktiga näringsämnen och rottillväxt. Dessutom kommer kvaliteten på din jord att förbättras genom att kombinera matjord med organiskt material och naturliga gödselmedel. Genom att sortera din egen jord kommer dina växter att kunna blomma fritt. Du kan även spara matrester och skapa din egen kompost som du kan blanda med din sorterade jord för att ge dina växter extra näring. 

Många plantskolor säljer organiska gödselmedel som man kan använda hemma på gården. Höga nivåer av näringsämnen är självklart avgörande för att dina grödor ska växa framgångsrikt. Du kan också tillsätta polymer i din jord för att behålla fukt, vilket innebär att du inte behöver spendera lika mycket tid eller resurser på bevattning. Polymeren kan även rädda din trädgård eller grödor vid torka. Dessutom kan den gamla polymeren sållas bort från din jord i början av en ny säsong med hjälp av ditt sorteringsverk. Fördelarna med att äga en jordharpa slutar inte bara vid din trädgård. Om du renoverar ditt hem eller uppfart kan du använda ditt sorteringsverk för att sålla schaktmassorna till exempelvis fyllnadsjord. Detta gör att du kommer få en mer cirkulär materialhantering och slipper dyra deponikostnader. 

DB-40L är en vanlig grusharpa som kan sålla upp till 60 ton i timmen vilket passar perfekt för små till mellan gårdar. Klicka vidare på länken nedan för att komma till DB-40L. Om du vill se alla våra sorteringsverk klicka på länken till höger.