Artiklar |

Spara pengar med ett sorteringsverk

För många små till medelstora entreprenadföretag kan kostnaden verka stor för att investera i ett sorteringsverk. Istället för att investera en större summa på att köpa utrustning direkt, brukar byggentreprenörer hyra utrustningen för att hålla det mer kostnadseffektivt. I många fall missar de en möjlighet att investera i utrustning som kommer att spara dem pengar på lång sikt. 

När du som entreprenör hyr ett sorteringsverk varje gång du vill sålla jord eller sten på plats kan kostnaderna snabbt läggas på. För det första kan du betala betydligt mer än du ursprungligen tänkt om det blir dåligt väder, schemaproblem eller andra problem som leder till mer uthyrningstid än planerat från början. Du kanske måste hyra utrustning som inte har “rätt passform” för det specifika jobbet, vilket kostar mer pengar än man räknat på i början. Slutligen ska man inte alltid lita på att kunna hyra den utrustning som man är ute efter. Den kan vara uthyrd till andra företag eller under service. Att försena ett jobb för att du inte har en harpa är alltid kostsamt.

Sållning på plats är mycket effektivare än att frakta bort all jord och bråte från ett arbete, till exempel när du betalar för att ta in ny matjord. Sorteringsverk tillåter dig att filtrera ut bland annat stenar och ny matjord från schaktmassor. Du sparar också på deponi kostnader och bortforsling.

Istället för att alltid försöka budgetera för uthyrning och omträna dina anställda i hur man använder olika märken och modeller av sorteringsverk vid varje jobb, bör du köpa ditt egna. Tänk bara på de timmar du kommer att spara genom att inte behöva vänta på uthyrningar eller bekanta dig med nya sålldukar vid varje jobb. Istället kan du filtrera jord på plats, spara pengar på bortforsling och behålla och använda den mark du sållar. 

Våra sorteringsverk har 2 års garanti och håller i år efter år med minimala drift kostnader. Du kommer att tjäna igen kostnaden långt innan maskinen slits ut. Du kan också byta ut ett begagnat sorteringsverk  mot ett nyare i större modell när du är redo att uppgradera och få betydande mer besparingar. Återförsäljningsvärdet får man heller inte räkna bort.

Dra nytta av att se till att dina kunder vet att du sållar och återanvänder jord för att förhindra jordpackning och slöseri med resurs. Kunden kommer att uppskatta din “gröna” känsla och de potentiella besparingarna på arbetet. Med så många skäl att investera i ett sorteringsverk bör detta vara året ditt företag gör den investeringen.